Ingrediente pentru orezul cu porc si susan
- 100g orez cu bob lung
- 400g cotlet de porc, taiat in fasii subtiri(ca pentru preparatele asiatice)
- 1 si 1/2 lingurita usturoi taiat foarte marunt, sau pisat
- 1 lingurita ghimbir proaspat, ras
- 1 lingura ulei de susan
- 2 linguri ulei de palmier
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos hoisin
- 2 linguri otet de orez
- 2 fire de ceapa verde taiate marunt
- 1 lingura de seminte de susan
Cum se prepara orezul cu porc si susan
Fierbe orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj, fara a adauga sare. Cand este gata, scurge apa si lasa-l deoparte.
Intr-un bol incapator amesteca carnea de porc cu 1/2 lingurita usturoi si 1/2 lingurita ghimbir.
In timp ce orezul se fierbe, intr-o tigaie mica, de teflon adauga semintele de susan si caleste-le pana devin usor aurii. Rastoarna-le apoi pe o farfurie si lasa-le sa se racoreasca.
In aceeasi tigaie adauga uleiul de palmier si lasa-l sa se incinga. Adauga apoi carnea de porc si caleste-o pana cand este bine facuta. Scoate-o pe un platou.
Adauga in tigaie uleiul de susan, restul de usturoi si ghimbir si caleste-le timp de 30 de secunde. Adauga apoi orezul, sosul se soia, sosul hoisin, otetul si gateste totul timp de doua minute, amestecand continuu. Adauaga bucatile de porc si continua sa gatesti timp de alte doua minute, amesteand continuu.
Cand este gata, adauga deasupra ceapa verde si semintele de susan.
Cum se prepara orezul cu porc si susan
Serveste orezul cu porc si susan alaturi de un pahar de vin rosu.
Sursa foto: thewoksoflife.com