Feluri principale

#orez #carnati #ceapa

Orez cu carnati de porc

Orezul cu fumat si gustos.


Ingrediente pentru orez cu carnati de porc
 

 

  • 2 carnati de porc
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ceapa taiata marunt
  • 1 varf de cimbru
  • ½ lingurita asmatui (asmatuc)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ½ cana supa de pui
  • 1 lingura ulei vegetal
  • sare si piper


Cum se prepara orezul cu carnati de porc


Se incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Ia carnatii si pune-i la fiert 5 minute la foc iute. Scoate-i din apa, usuca-i usor cu un prosop de hartie si pune-i deoparte.

Pune niste unt intr-o tigaie si topeste-l la foc mediu, apoi adauga ceapa. Las-o sa se caleasca putin, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul in tigaie si mai tine pe foc 3-5 minute. Adauga apoi supa de pui si condimentele. Pune toata compozitia intr-o oala potrivita pentru cuptor, cu capac. Lasa mancarea in cuptor 10 minute. La final, taie carnatii fierti, adauga-i in mancare si mai las-o la cuptor inca 10 minute, inainte sa o servesti.
 

Cum se serveste orezul cu carnati de porc
 

Se serveste cald.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului