Ingrediente
- 200g spaghette negatite
- 3 catei de usturoi taiati marunt
- ¼ cana ulei de masline
- 1/8 lingurita fulgi de ardei rosu (sau dupa gust)
- Sare
- Piper
- Patrunjel proapat tocat
- ½ cana parmezan ras
Cum se prepara:
Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si adauga o lingurita de sare. Fierbe pastele potrivit instructiunilor de pe ambajal. Ai greija ca acestea sa ramana putin aldente.
Intr-o tigaie adauga usturoiul si uleiu si amesteca bine apoi pune totul pe foc mic. Gateste totul pana cand usturoiul de rumeneste apoi ia tigaia de pe foc. Daca doresti poti scoate usturoiul, daca nu, il poti lasa in tigaie. Adauga fulgii de ardei iute, piperul si sare si amesteca bine. Scoate pastele din oala in care au fiert direct in tigaie si readu totul pe foc. Adauga si ½ pahar din apa in care au fiert pastele si amesteca foarte bine pana cand aromele de usturoi si chilli intra bine in paste, iar uleiul este inghiti de acestea. Stinge focul si adauga apoi patrunjelul si jumatate din cantitatea de parmezan si amesteca bine.
Pune pastele intr-un castron si presara restul parmezanului deasupra! Pofta buna!
Sursa foto: youtube.com