Feluri principale

#fasole alba #ardei rosu #ceapa #ulei de masline #ghimbir #fasole #coriandru #lime #naut

Naut picant cu fasole

Nautul picant cu fasole este un preparat vegetarian , de origine indiana, pe care il poti face cand vrei o mancare condimentata. Poti servi acest preparat cu orez si felii de lamaie.
 

Ingrediente pentru naut picant cu fasole
 

  • 5 ardei iuti verzi
  • 2 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 1 bucatica ghimbir
  • 3 tulpini de lemongrass
  • 12 frunze de lime
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 lingura zahar de palmier
  • 2 ardei grasi verzi, copti, decojiti
  • o mana de coriandru proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana lapte de cocos
  • 100 ml supa de legume
  • 1 cana naut, scurs
  • 1 ardei rosu, taiat fin
  • 1 mana fasole cruda, miez.
     

Cum se prepara nautul picant cu fasole
 

Pune intr-un blender ardeiul iute, ceapa, usturoiul, ghimbirul, frunzele, lemongrass-ul, sarea, uleiul, zaharul, ardeii grasi si coriandrul. Proceseaza pana obtii o pasta.

Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga pasta. Las-o pana cand incepe sa-si elibereze aromele. Toarna laptele de cocos si supa de legume si lasa pana cand da in clocot. Da focul mai mic si fierbe. Adauga nautul, ardeiul rosu, fasolea si lasa pe foc inca 3 minute.
 

Cum se serveste nautul picant cu fasole
 

Se serveste cu orez si lamaie.


Sursa foto: schwartz.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare