Feluri principale

#musaca #musaca de dvlecei #musaca ciuperci #retete musaca

Musaca de dovlecei si ciuperci

Daca nu mai idee ce sa pregatesti pentru cina, iti recomandam o delicioasa musaca de dovlecei si ciuperci, foarte sanatoasa si hranitoare, care contine si putine calorii.

Ingrediente pentru musacaua de dovlecei si ciuperci:

  • 1 cutie de ciuperci
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 5 oua
  • 200 g branza rasa sau mozzarella
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare si pieper


Cum se prepara musacaua de dovlecei si ciuperci:

Spala dovleceii si taie-i rondele mai grosute. Unge o tava cu ulei de masline si pune in ea dovleceii presarati cu putina sare. Lasa-i la cuptor aproximativ 7 minute, pana cand prind putina crusta.

Spala ciupercile si curata ceapa, apoi taie-le marunt si caleste-le putin, apoi asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru, dupa gust.

Bate 3 oua si amesteca-le cu ceapa si ciupercile, apoi adauga si mararul tocat marunt.
Pune intr-un vas termorezistent un strat de dovlecei, apoi unul de ciuperci si putina mozzarella rasa. Adauga si cele 2 oua batute ramase deasupra si pune vasul la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius.


Cum se serveste musacaua de dovlcei si ciuperci:

Musacaua de dovlecei si ciuperci se serveste calda, presarata cu branza rasa.

Sursa foto: foodandwine.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului