Mielul la cuptor cu legume si acasa .ro/ acasa .ro/ pesto " title="pesto">pesto " title="pesto">pesto de menta este un preparat consistent, potrivit pentru cinele alaturi de familie, in zilele racoroase de toamna. Se prepara repede si se serveste cu paine taraneasca prajita.
Ingrediente pentru mielul la cuptor cu legume si pesto de menta
- 500 grame cartofi mici
- 700 grame muschi de miel taiat in bucati
- 2 dovlecei taiati in cuburi
- 4 rosii taiate in sferturi
- 4 catei de usturoi
- 2 - 3 felii de avocado
- 20 ml ulei de masline
- 100 ml vin alb
- sare
- piper.
Pentru pesto de menta
- 20 grame migdale macinate
- 1 legatura de menta
- 10 grame mustar Dijon
- sucul de la o jumatate de lamaie
-
piper.
Cum se prepara mielul la cuptor cu legume si pesto de menta
Fierbe carotfii in apa firbinte timp de 10 minute. Scurge cartofii de apa.
Aseaza carnea de miel, cartofii, dovleceii, rosiile, usturoiul, avocado si uleiul de masline intr-o tava. Asezoneaza cu sare si piper.
Da tava la cuptor pentru 50 - 55 de minute. La jumatatea timpului, toarna vinul peste miel.
Pentru sosul pesto amesteca migdalele cu menta, mustarul si sucul de lamaie pana obtii o pasta. Adauga treptat uleiul si amesteca bine.
Cum se serveste mielul la cuptor cu legume si pesto de menta
Mielul la cuptor cu legume se serveste cu sosul pesto de menta si paine taraneasca.