Feluri principale

#ulei de masline #vinete #mancare #oua #branza #unt #ardei gras #usturoi # retete vinete

Mancare de vinete cu branza si usturoi

Mancarea de vinete cu branza si usturoi este un preparat gustos, potrivit pentru cei carora le plac preparatele cu multe legume.
 

Ingrediente pentru mancarea de vinete cu branza si usturoi
 

  • 1 vanata , fara coaja, cubulete
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana ceapa tocata
  • 1/2 ardei gras rosu, tocat
  • 2 oua batute
  • 1 cana bucatele de paine
  • 1 1/2 cana branza cheddar rasa
  • 1 lingura unt
  • sare.
     

Cum se prepara mancarea de vinete cu branza si usturoi
 

Lasa vinetele la scurs, cu sare, cel putin 10 minute. Apoi pune-le intr-o cratita si acopera-le cu apa. Lasa-le la fiert. Da focul mai mic, acopera cu un capac si lasa sa fiarba 8 minute. Scurge-le bine, apoi adauga 1/4 lingurita sare, piperul si usturoiul.

Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa si soteaza pana cand se inmoaie. Adauga ardeiul gras si continua sa gatesti pana cand ardeiul s-a inmuiat. Adauga apoi vinetele.

Incinge cuptorul la 195 grade Celsius. Pune in compozitia de vinete oul batut, jumatate de cana cu paine si o cana de branza Cheddar rasa. Amesteca bine. Apoi presara restul de branza. Combina untul topit cu restul de paine si presara peste branza. Da mancarea la cuptor pentru 30 de minute.
 

Cum se serveste mancarea de vinete cu branza si usturoi
 

Se serveste calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului