Cand vine vara si pe piata apar vinetele proaspete, pregateste o reteta de mancare de vinete . Savoarea acestor legume coapte este una speciala, care se va imbunatati prin fierberea cu ceapa si rosii. Poti alege aceasta reteta si in zilele in care vrei sa prepari ceva rapid de mancare.
Ingrediente pentru mancarea de vinete coapte:
- 2 vinete mari
- 1-2 rosii potrivite
- 2 cepe
- 1-2 catei de usturoi
- 4 - 5 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
-
cateva fire de patrunjel.
Cum se prepara mancarea de vinete coapte:
Coace vinetele. Curata-le de coaja si de cozi si lasa-le sa se scurga. Cand s-au racit bine, rupe-le in fasii.
Spala bine rosiile, curata-le de coaja si toaca-le marunt. Taie ceapa marunt.
Intr-o cratita pune la incins uleiul, peste care adauga ceapa. Las-o sa se prajeasca pana devine aurie, apoi adauga rosiile tocate marunt. Lasa-le sa fiarba impreuna, apoi adauga fasiile de vinete. Adauga sare si piper dupa gust si lasa mancarea sa fiarba pana cand vinetele s-au inmuiat bine. Pune si usturoiul taiat marunt si lasa-le sa fiarba impreuna. La final adauga patrunjelul.
Cum se serveste mancarea de vinete coapte:
Se mananca in stare calda, pe post de garnitura. O poti consuma si ca atare. Iar daca vrei o poti consuma si rece, ca pe zacusca .
Pofta buna!
Sursa foto : thespicewholovedme.blogspot.com