Feluri principale

#mancare #varza #legume

Mancare de varza proaspata

Varza proaspata este una dintre cele mai cautate legume de vara . Fie ca o mananci simpla, fie pe post de garnitura, mancarea de varza proaspata este una usoara si foarte gustoasa.
 

Ingrediente pentru mancarea de varza proaspata:
 

  • 1-2 verze potrivite
  • 1-2 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 morcov
  • o lingura de bulion
  • 3-4 linguri de ulei
  • cateva fire de marar
  • 1 lingurita delikat
  • sare si piepr dupa gust
  • 1 fir de busuioc
  • 1 frunza de dafin .
     

Cum se prepara mancarea de varza proaspata:
 

Curata varza de zone moi sau stricate. Tai-o apoi solzisori. Taie ceapa marunt. Da morcovul pe razatoare

Intr-o cratita pune uleiul la incins si adauga ceapa. Las-o sa se prajeasca pana devine transparenta, apoi adauga rosiile si lasa-le sa fiarba putin. Pune o parte din mararul taiat marunt si lasa-le sa fiarba putin. Adauga si morcovul ras.

Adauga o jumatate din cantitatea de varza taiata si adauga-i apa pana aceasta ajunge la jumatatea inaltimii cratitei.

Acoper-o si las-o sa fiarba, amestecand din cand in cand. Atunci cand varza a mai scazut, adauga si restul de varza taiata, amestecand bine. In cazul in care vrei ca mancarea sa fie cu mai multa zeama, mai adauga-i putina apa.

Las-o sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute, pregateste un amestec din bulion, apa si putin delikat si adauga-l peste varza. Amesteca bine si lasa-le sa fiarba impreuna.

Adauga-i  si restul de marar taiat, frunza de dafin maruntita, precum si busuiocul, amestecand bine. Mai lasa-le sa dea un clocot si ia mancarea de pe foc.
 

Cum se serveste mancarea de varza proaspata:
 

Se consuma calda, impreuna cu un ardei iute. Se poate servi alaturi si mamaliguta.

Se poate servi ca atare, dar si pe post de garnitura pentru carne.
 

Sursa foto : gotnomilk.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului