Feluri principale

#gustare simpla #gustare rapida #usturoi #spanac

Mancare de spanac cu usturoi – rapida, gustoasa si sanatoasa

Daca ai pofta de ceva usor, dar hranitor, mancarea de spanac cu usturoi este alegerea perfecta! Se prepara in mai putin de 30 de minute, este plina de vitamine si merge de minune atat ca fel principal, cat si ca garnitura.

 

Ingrediente (pentru 2-3 portii):

  • 500 g spanac proaspat (sau 300 g congelat)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline sau floarea-soarelui
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte (sau apa, pentru varianta de post)
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: un ou posat sau ochi, pentru servire

Mod de preparare:

1. Pregatirea spanacului:

Daca folosesti spanac proaspat, spala-l bine in mai multe ape si opareste-l 2-3 minute in apa clocotita cu putina sare. Apoi scurge-l si toaca-l grosier. Daca folosesti spanac congelat, lasa-l sa se dezghete si scurge excesul de apa.

2. Calirea usturoiului:

Intr-o cratita, incinge uleiul si caleste usturoiul taiat felii subtiri timp de 30 de secunde – doar cat sa-si lase aroma, fara sa se arda.

3. Adaugarea fainii:

Presara faina peste usturoi si amesteca rapid pentru a obtine un fel de pasta. Toarna treptat laptele cald, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.

4. Gatirea spanacului:

Adauga spanacul tocat si lasa totul sa fiarba la foc mic 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa usor. Potriveste de sare si piper.

5. Servire:

Se serveste cald, simplu sau alaturi de un ou posat sau ochi. Pentru un plus de savoare, poti adauga putina nucsoara rasa sau parmezan deasupra.

Pont: Poti transforma aceasta reteta intr-un preparat de post folosind apa in loc de lapte si eliminand oul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului