Ingrediente pentru linte rosie si curry
- 2 cesti de linte rosie
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de ulei vegetal
- 2 linguri de pasta de curry
- 1 lingura de praf de curry
- 1 lingurita de turmeric macinat
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita de praf de chili
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de usturoi proaspat, pisat
- 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
- 400 g de pasta de tomate
Cum se prepara lintea rosie si curry
Spala bine lintea si pune-o intr-o oala. Acoper-o cu apa si las-o sa fiarba pana cand se inmoaie.
Intr-o tigaie de marime medie, caleste ceapa in uleiul vegetal si amesteca intr-un bol pasta de curry, praful de curry, turmericul, chimenul, pudra de chili, sarea, zaharul, usturoiul si ghimbirul. Dupa ce s-a omogenizat, incorporeaza amestecul in tigaie si lasa-l la foc mediu timp de 2 minute. Adauga pasta de tomate si mai lasa sosul sa fiarba cateva minute, la foc mic. Amesteca lintea cu sosul obtinut, cat sunt inca fierbinti.
Cum se serveste lintea rosie si curry
Poti servi acest preparat alaturi de o garnitura de orez basmati cu multa verdeata proaspata.
Sursa foto: delicious-knowledge.com