In timpul verii, mancarea de dovlecei poate fi o idee potrivita pentru cei care nu vor sa petreaca mult timp in bucatarie, dar si sa beneficieze de pe urma vitaminelor din legume. Incearca aceasta reteta si in perioada postului, pentru a pregati o masa delicioasa.
Ingrediente pentru mancarea de dovlecei:
- 1-2 dovlecei mari
- 1-2 cepe potrivite
- 1-2 rosii
- 1-2 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
-
cateva frunze de patrunjel sau marar.
Cum se prepara mancarea de dovlecei:
Curata dovleceii de coaja si taie-i cubulete . Spala rosiile si taie-le cubulete.
Curata usturoiul si ceapa de coaja si taie-le marunt.
Intr-o cratita pune uleiul la incins. Pune ceapa si las-o sa se prajeasca pana devine transparenta. Pentru a o impiedica sa se arda, pune deasupra putina sare si amesteca. Adauga si usturoiul taiat marunt si dupa 1 minut pune cateva picaturi de apa.
Pune rosiile si daca mai e nevoie, 2-3 linguri de apa. Acopera cratita si lasa sa fiarba. Adauga apoi dovleceii si lasa-i sa fiarba cateva minute, pana cand s-au inmuiat.
Asezoneaza-i cu sare, piper si delikat, dupa gust.
Cum se serveste mancarea de dovlecei:
Se serveste imediat, calda, insa se poate consuma si dupa ce s-a racit.
Daca iti place gustul de smantana, ii poti adauga o lingura de smantana inainte de servire .
Poate insoti si alte tipuri de mancare, pe post de garnitura.
Sursa foto : eclecticepicurean.com