Daca iti plac mancarurile cu , incearca o reteta chinezeasca: cu . O poti servi la un praz sau la cina.
Ingrediente pentru rata cu alune
- 450 gr carne de rata , taiata bucatele
- 2 bucati de ghimbir, rase
- 1 lingura sare
- 3 linguri ulei
- 2 cepe taiate in jumatate
- 1 lingura zahar
- 2 ½ lingura sos de soia
- 5 linguri mazare
- 5 linguri alune prajite
- 2 linguri amidon de porumb
- 3 linguri supa de pui sau rata
- 2 linguri
Cum se prepara rata cu alune
Amesteca bucatile de carne de rata cu ghimbirul, sarea si 1 lingura de ulei. Lasa-le la marinat 30 de minute.
Incalzeste niste ulei intr-o tigaie, la foc iute. Pune carnea de rata si ceapa si prajeste-le cam minute. Adauga zaharul si sosul de soia si lasa totul pe foc 30 de secunde. Apoi adauga alunele prajite si mazarea. Amesteca si prajeste 1 minut.
Pune amidonul de porumb in supa de pui, adauha sherry -ul peste ele, toarna totul in tigaia cu carne si amesteca pana cand sosul se ingroasa. Lasa la fiert, la foc mediu, 30 de secunde.
Cum se serveste rata cu alune
Se serveste fierbinte impreuna cu orez.