Puiul in sos de fasole este un preparat relativ usor de facut, care va fi gata in aproximativ jumatate de ora.
Ingrediente pentru pui in sos de fasole
- 2 bucati piept de pui, dezosate
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe verzi
- 4 cani ulei
- 2 linguri sos de fasole neagra
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite vin de orez
- 2 lingurite ulei de susan
- 1 albus de ou
-
2 lingurite amidon de porumb
Cum se prepara puiul in sos de fasole
Indeparteaza pielea de pe pui. Ia carnea si taie-o in cubulete. Amesteca 1 lingura sos de soia cu 2 lingurite vin din orez, 1 lingurita ulei de susan, albusul de ou si 2 lingurite amidon de porumb. Vei obtine o marinata in care trebuie sa pui carnea de pui, pentru 30 de minute.
Intre timp, taie marunt usturoiul si ceapa. Toarna ulei intr-o tigaie si incinge-l. Pune bucatelele de carne si prajeste puiul 1 minut. Scoate apoi carnea si scurge-l de surplusul de ulei.
Pune in tigaie sau in wok, in uleiul incins, usturoiul si sosul de fasole. Adauga apoi carnea de pui si amesteca bine. Adauga ceapa verde, ia tigaia de pe foc si toarna uleiul de susan.
Cum se serveste puiul in sos de fasole
Se serveste fierbinte.