Mamaliga cu ciuperci la cuptor este un preparat foarte gustos, ideal pentru cei care vor un fel de mancare consistent, fara carne.
Ingrediente pentru mamaliga cu ciuperci la cuptor
- 4 1/2 cani apa
- 1 1/2 lingurite sare
- 1 1/2 cani malai
- 3 linguri ulei de masline
- 3/4 lingurita salvie uscata
- 7 linguri parmezan ras
- 2 linguri unt
- 700 gr ciuperci, maruntite
- 1/4 lingurita piper negru macinat
-
1 1/2 cani branza fontina, rasa.
Cum se prepara mamaliga cu ciuperci la cuptor
Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare. Adauga malaiul, apoi 1 lingura ulei si 1/4 lingurita salvie. Da focul mic si fierbe 20 de minute, amestecand, pana cand mamaliga se intareste. Adauga 3 linguri parmezan.
Pune 1 lingura unt si 1 lingura ulei in tigaie la foc iute. Adauga jumatate din cantitatea de ciuperci, 1/4 lingurita sare si tot atat de salvie, 1/8 lingurita piper. Soteaza 5 minute. Repeta cu restul ingredientelor. Unge o tigaie cu unt, toarna jumatate de mamaliga si intinde intr-un strat. Adauga jumatate din ciuperci, jumatate de branza fotina si 2 linguri parmezan. Repeta cu mamaliga, ciupercile si branzeturile. Da la cuptor 15 minute la 195 grade Celsius.
Cum se serveste mamaliga cu ciuperci la cuptor
Se serveste cu salata verde si un pahar de vin rosu.
Sursa foto: delish.com