Macroul la gratar este un preparat sanatos si foarte savuros. Sosurile de soia si wasabi i ofera o savoare aparte. Macroul se serveste si cu legume fierte .
Ingrediente pentru macrou la gratar
- 1 macrou
- sare
- 1 morcov
- 60 ml sos de soia
- 30 grame zahar
- o radacina mica de ghimbir
- 50 grame pudra wasabi
- 10 ml .
Cum se prepara macroul la gratar
Intr-o cratita amesteca sosul de soia cu zaharul si ghimbirul. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa sa fiarba timp de 2 - 3 minute. Strecoara sosul si lasa-l sa se raceasca.
Intr-un bol amesteca pudra wasabi cu apa. Amesteca bine, pana cand obtii o pasta.
Spala si curata bine pestele. Scurge bine apoi pestele de apa cu ajutorul unui prosop de hartie. Cresteaza pielea pestelui si freaca-l cu sare. Adauga sare si in interiorul pestelui. Lasa api pestele sa se odihneasca timp de 40 de minute.
Spala apoi pestele pentru a indeparta toata sarea. Aseaza pestele pe gratar si frige-l timp de la 10 - 15 minute.
Cum se serveste macroul la gratar
Macroul la gratar se serveste cu morcov, sos de soia si pasta wasabi.