Feluri principale

#macaroane cu branza si pui #macaroane cu branza #retete simple #retete cina #retete paste #paste #retete rapide

Macaroane cu branza, pui si spanac! Reteta simpla si rapida ideala pentru cina

Aceasta reteta de macaroane cu branza la tigaie va fi cu siguranta pe placul copiilor si al adultilor deopotriva.

Ingrediente

  • 170 g paste integrale sau normale 
  • Spray pentru gatit
  • 340 g piept de pui dezosat, taiat cubulete (cat pentru o inghititura)
  • 1/2 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 cana si jumatate lapte normal sau degrsat (dupa preferinta)
  • 1 lingura de faina
  • 100g branza Cheddar
  • 200g mozzarella
  • 100g parmezan
  • 100g baby spanac
  • sare
  • piper macinat

Cum se prepara

Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, scurge apa.

Intre timp pune la incins o tigaie mare, nonaderenta. Stropeste-o bine cu spray de gatit. Adauga puiul si ceapa tocata marunt si caleste totul timp de 4-6 minute, sau pana cand puiul este bine patruns.

Separat, intr-un vas, amesteca bine laptele cu faina. Adauga faina treptat, in ploaie, pentru a nu se forma cocoloase. Cand amestecul este gata, toarna-l peste pui. Gateste totul la foc mic. Cand laptele se incinge si sosul incepe sa se ingroase usor, adauga branzeturile si continua sa amesteci.

Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Tine cont ca in compozitie vor ajunge si pastele, spanacul si rosiile.

Cand sosul incepe sa se ingroase si branza este bine topita, adauga pastele. Amesteca bine si stinge focul. Muta tigaia de pe ochi, pentru a nu se mai incinge si incorporeaza spanacul, pastrand cateva frunze pentru servire.

Serveste totul fierbinte si presara desupra cateva frunze de spanac pentru décor. Poti adauga si parmezan daca mai doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare