Macaroanele cu bacon sunt un fel de mancare satioasa si gustoasa, potrivite pentru pranz. Preparatul este si foarte aspectuos, gratie sosului rosu si al macaroanelor coapte.
Ingrediente pentru macaroane cu bacon
- 250 gr macaroane;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 ceapa , feliata;
- 1 catel de usturoi, tocat;
- 8 felii de bacon;
- 450 gr rosii taiate;
- 2 linguri sos de rosii;
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat;
- 180 gr mozzarella proaspata, feliata.
Cum se prepara macaroanele cu bacon
Pune macaroanele la fiert in functie de instructiunile de pe pachet, apoi scurge-le bine.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoi si lasa-le 3 minute sa se inmoaie. Adauga baconul si gateste-l 2 minute, pana devine crocant. Pune in tigaie rosiile si sosul de rosii. Lasa compozitia la fiert 5 minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga patrunjel.
Pune pastele intr-o tava unsa, toarna sosul deasupra, apoi pune mozzarella ca ultim strat si da la cuptor cateva minute, pana cand branza s-a topit.
Cum se servesc macaroanele cu bacon
Se servesc calde.