Ingrediente pentru legumele in lapte de cocos
- 250 m lapte de cocos
- 80g boabe de mazare
- 50g ciuperci proaspete
- 50g varza alaba
- 50g fasole verde pastai
- 1 ceapa alaba mica
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura zahar
- 1 ardei iute rosu
Cum se prepara legumele in lapte de cocos
Pune laptele la fiert, intr-o oala incapatoare. Cand da in clocot micsoreaza focul la mic si adauga zaharul si sosul de soia. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza apoi ceaa tocata foarte marunt si ardeiul curatat de seminte si tocat julienne. Lasa totul sa fiarba timp de doua-trei minute.
Adauga apoi varza si ciupercile tocate fasii, iar dupa inca un minut adauga fasolea si boabele de mazare. Fierbe totul pana cand legumele sunt bine patrunse.
Daca este necesar poti asezona dupa gust cu sare si piper
Cum se servesc legumele in lapte de cocos
Serveste legumele in lapte de cocos alaturi de o garnitura simpla de orez.
Sursa foto: subbuskitchen.com