Feluri principale

# musaca greceasca #musaca #reteta muscaca

Incearca o musaca delicioasa, dupa reteta originala greceasca

Poti aduce in bucataria ta savoarea vacantelor petrecute in Grecia cu o simpla reteta de musaca. E apetisanta si ii va cuceri pe loc pe toti ai casei.

Ingrediente pentru musaca

  • 500 g carne de vita tocata
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 vanata
  • 5 rosii
  • 2 cepe uscate
  • 7-8 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cimbru
  • 2 linguri rozmarin tocat
  • 50 g branza
  • sare si piper
  • ulei

Cum se prepara musacaua

Dupa ce ai spalat vanta, tai-o in felii rotunde de un centimetru grosime, presara peste ele sare si lasa-le deoparte 15-20 de minute.

Curata cartofii, taie-i felii de 3-4 milimetri grosime si prajeste-i in ulei incins. Cand sunt gata, scoate rondelele pe bucati de servet din hartie pentru a lasa grasimea acumulata. Tapeteaza o tava inalta de cuptor cu acesti cartofi si presara peste ei sare, piper si rozmarin tocat.

Opareste rosiile, decojeste-le si taie-le in felii rotunde, de un centimetru grosime. Curata si taie marunt si ceapa si usturoiul.

Intr-o tigaie, pune 5-6 linguri de ulei si rumeneste carnea usor, apoi adauga ceapa si usturoiul si lasa-le sa se caleasca. Adauga sare, piper si cimbru si toarna compozitia peste cartofi.

Prajeste si feliile de vanata in putin ulei, scoate-le pe prosoape din hartie ca sa se zvante si aseaza-le peste carne, alternandu-le cu cele de rosii. Presara deasupra rozmarin, sare si piper.

Bate ouale cu lapte, adauga putina sare si toarna-le peste musaca, apoi presara branza rasa. Da tava la cuptorul incins pentru jumatate de ora.

Cum se serveste musacaua

Musacaua se serveste calda, cu o salata de castraveti cu marar.

Sursa foto: tastyeatsathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului