Ingrediente pentru musaca
- 500 g carne de vita tocata
- 6 oua
- 100 ml lapte
- 1 vanata
- 5 rosii
- 2 cepe uscate
- 7-8 cartofi
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cimbru
- 2 linguri rozmarin tocat
- 50 g branza
- sare si piper
- ulei
Cum se prepara musacaua
Dupa ce ai spalat vanta, tai-o in felii rotunde de un centimetru grosime, presara peste ele sare si lasa-le deoparte 15-20 de minute.
Curata cartofii, taie-i felii de 3-4 milimetri grosime si prajeste-i in ulei incins. Cand sunt gata, scoate rondelele pe bucati de servet din hartie pentru a lasa grasimea acumulata. Tapeteaza o tava inalta de cuptor cu acesti cartofi si presara peste ei sare, piper si rozmarin tocat.
Opareste rosiile, decojeste-le si taie-le in felii rotunde, de un centimetru grosime. Curata si taie marunt si ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie, pune 5-6 linguri de ulei si rumeneste carnea usor, apoi adauga ceapa si usturoiul si lasa-le sa se caleasca. Adauga sare, piper si cimbru si toarna compozitia peste cartofi.
Prajeste si feliile de vanata in putin ulei, scoate-le pe prosoape din hartie ca sa se zvante si aseaza-le peste carne, alternandu-le cu cele de rosii. Presara deasupra rozmarin, sare si piper.
Bate ouale cu lapte, adauga putina sare si toarna-le peste musaca, apoi presara branza rasa. Da tava la cuptorul incins pentru jumatate de ora.
Cum se serveste musacaua
Musacaua se serveste calda, cu o salata de castraveti cu marar.
Sursa foto: tastyeatsathome.com