Feluri principale

#iepure #sos #mustar #reteta

Iepure cu sos de mustar

Carnea de iepure este foarte gustoasa si poate fi o alternativa buna la clasicele preparate din pui sau peste. Daca vrei sa incerci o mancare diferita, ai putea alege sa gatesti iepure cu sos de mustar . Este un fel gustos si nu foarte dificil de pregatit.
 

Pentru 4 portii de iepure cu sos mustar ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 

  • 2 kg carne de iepure , curatata si taiata in bucati
  • 50 de grame de unt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 jumatate de lingurita de cimbru uscat
  • 1 jumatate de lingurita de rozmarin uscat
  • 300 mililitri de smantana
  • 1 lingura mustar (de preferinta frantuzesc)
  • 1 lingura de amidon de porumb, amestecat cu 2 linguri de smantana.

Pentru marinat :

  • 300 mililitri de vin alb sec
  • 125 mililitri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa medie, taiata in felii subtiri
  • 1 morocov potrivit, taiat in felii subtiri
  • sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara iepurele cu sos mustar:
 

Pregateste sosul pentru marinat, amestecand toate ingredientele necesare pentru marinat intr-un bol larg.
Adauga apoi bucatile de carne de iepure si lasa-le sa stea la marinat pentru sase ore, la temperatura camerei, intorcandu-le din cand in cand. Scoate apoi bucatile de carne si usuca-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Nu arunca sosul folosit pentru marinat.

Intr-o tigaie inalta si larga topeste untul. Adauga bucatile de iepure si prajeste-le pana cand devin maronii. Toarna deasupra sosul folosit pentru marinat si adu-l la punctul de fierbere. Pune sare si piper, precum si restul de condimente si lasa-le sa fiarba o ora – o ora si un sfert, pana cand bucatile de carne s-au inmuiat. Ia tigaia de pe foc si scoate carnea de iepure intr-o farfurie, pe care o vei pastra intr-un loc cald.

Pregateste sosul: toarna lichidul din tigaie intr-un vas mai mic, apasand peste legumele taiate si asezate anterior in aceasta tigaie. Pune-le la foc mic si lasa-le sa inceapa sa fiarba, apoi adauga ierburile. Da focul mai mic si incorporeaza smantana, apoi mustarul si amidonul amestecat cu smantana.

Lasa sosul sa se incalzeasca, insa fara a ajunge la punctul de fierbere. Ar trebui sa obtii un sos cremos.
 

Cum se serveste iepurele cu sos mustar:
 

Pune sosul intr-o sosiera incalzita si serveste-l odata cu iepurele.
Il poti servi alaturi de un pilaf de orez sau legume la cuptor .

Sursa foto: produsecora.roIar daca preferi varianta mai comoda, poti alege sa cumperi aceasta mancare deja pregatita. Cora iti propune o mancare semi-preparata de Iepure cu sos de mustar si orez. O poti gasi in varianta de 300 de grame, la un pret de 8,49 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare