Feluri principale

#gratar 1 mai #1 mai #mai #retete 1 mai

Gratar de 1 mai: costite delicioase de porc

Mai este putin pana la 1 mai, iar gratarul nu trebuie sa lipseasca din meniul tau. Iata o reteta simpla, dar delicioasa de costite de porc la gratar, pe care este musai sa le prepari in aceasta zi.

Ingrediente pentru costite la gratar

  • 500g costite de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 5 grame zahar
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 100g zahar brun
  • 100 ml otet balsamic
  • 100g ketchup
  • 50g sos de chili
  • 50g sos Worcestershire
  • 10ml suc de lamaie
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 10g pudra de mustar
  • sare
  • piper

Cum se prepara costitele la gratar

Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprika, pudra de chili si usturoiul pisat foarte marunt.

Asezoneaza costitele de porc cu sare si piper si apoi adauga amestecul de condimente. Maseaza-le foarte bine pentru a se intinde uniform. Pune costitele intr-un castron bine acorperit si lasa-le peste noapte la rece.

A doua zi, amesteca intr-un bol zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, ceapa si mustarul. Pune acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora. Dupa ce a fiert lasa-l sa se raceasca, apoi paseaza-l la blender.

Incinge gratarul. Asaza costitele si unge-le cu cateva linguri din sosul preparat anterior. Intoarce-le de pe-o parte pe alta continuand sa le ungi cu sosul preparat. Rumeste bine costitele, pana cand sunt bine patrunse.

Sursa foto: sports-glutton.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare