Gnocchi cu dovleac si ricotta sunt usor de preparat si foarte gustosi. Sunt ideali pentru mesele festive. Se servesc cu parmezan ras si piper.
Ingrediente pentru gnocchi cu dovleac si ricotta
- 200 grame piure de dovleac;
- 200 grame ricotta;
- 2 oua;
- 50 grame parmezan;
- 300 grame faina;
- 20 grame salvie ;
- 50 grame unt;
- sare;
- piper.
Cum se prepara gnocchi cu dovleac si ricotta
Intr-un bol amesteca piureul de dovleac cu ricotta, parmezan, oua si sare. Adauga apoi 2 cani cu faina si amesteca bine cu mainile pana formezi o coca foarte lipicioasa. Mai adauga inca o cana cu faina si framanta bine, pana obtii o coca elastica, usor de rulat.
Intr-o oala pune la fiert apa cu putina sare si lasa pe foc pana prepari gnocchi. Pentru a prepara gnocchi, presara putina faina pe suprafata de lucru. Taia coca in patru parti egale. Taie apoi fiecare parte pe jumatate. Ruleaza bucata de coca si taie bucati mici, pe care le presezi usor cu furculita.
Fierbe apoi bucatile de gnocchi pana cand plutesc deasupra apei. Scurge si unge gnocchi cu putin ulei de masline. Incinge apoi untul si adauga gnocchi si putina salvie. Lasa pe foc cateva minute.
Cum se servesc gnocchi cu dovleac si ricotta
Gnocchi cu dovleac si ricotta se servesc cu putin piper pe deasupra.