Feluri principale

#creveti in aluat de bere # retete creveti #creveti

Gateste rapid si delicios! Reteta simpla de creveti prajiti in aluat de bere

Indiferent de anotimp, gatitul poate deveni o placere simpla, rapida si extrem de savuroasa. Daca esti in cautarea unei retete care sa impresioneze prietenii la urmatorul gratar sau intalnire in aer liber, crevetii prajiti in aluat de bere sunt alegerea ideala. Cu doar doua ingrediente principale si un proces de preparare simplu, aceasta reteta iti transforma mesele in momente memorabile.

 

Aceasta reteta pune in prim-plan berea– o bautura cu arome usoare si racoritoare, pe care multe persoane o consuma. Alaturi de faina alba si creveti, vei obtine un preparat care combina textura crocanta cu un gust subtil, dar intens.

Cand vine vorba de creveti, calitatea ingredientelor este esentiala. Crevetii, recunoscuti pentru carnea lor dulce si textura delicata, ceea ce ii face ideali pentru acest preparat. Printr-un strat subtire de aluat din bere si faina, acesti creveti se transforma intr-un deliciu crocant care cucereste orice gurmand.

Ingrediente pentru crevetii in aluat de bere

  • 1 cana de bere (alege un tip de bere cu arome lejere)
  • 1 cana de faina alba universala
  • 450-500 g de creveti, decorticati si curatati, cu coada lasata pentru un aspect placut
  • 1 litru de ulei vegetal pentru prajit

Cum prepari crevetii in aluat de bere

Decorticheaza si curata crevetii, pastrand coada intacta. Acest detaliu nu doar ca adauga un aspect estetic, dar si faciliteaza manevrarea crevetilor atunci cand sunt serviti.

Intr-un bol, adauga faina si toarna berea treptat, amestecand usor cu un tel. Scopul este sa obtii un aluat fin, fara cocoloase, dar usor aerat datorita carbonatarii din bere.

Intr-un vas adanc, incalzeste uleiul la aproximativ 165°C. Este important ca uleiul sa fie bine incins, pentru ca aluatul sa devina crocant fara a absorbi prea multa grasime.

Usuca bine crevetii cu un prosop de hartie, apoi scufunda-i in aluat, evitand coada. Cu grija, pune crevetii in uleiul incins si prajeste-i timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocanti.

Scoate crevetii din ulei folosind o paleta si asaza-i pe un prosop absorbant pentru a elimina excesul de grasime.

Cum sa servesti crevetii in aluat de bere

Acest preparat este perfect pentru a fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel principal. Insoteste crevetii cu sosuri delicioase, precum tartar, maioneza picanta sau un sos aioli cu usturoi. Textura pufoasa a aluatului si crocanta exterioara se imbina perfect cu aromele proaspete ale sosurilor.

Crevetii in aluat de bere, o reteta pentru toate gusturile

Crevetii prajiti in aluat de bere nu sunt doar un preparat spectaculos, ci si unul versatil. Poti adapta reteta in functie de preferinte, schimband tipul de bere sau adaugand condimente in aluat pentru a-i da o nota personalizata. In plus, reteta este rapida, ceea ce o face ideala pentru acele momente cand vrei sa impresionezi fara prea mult efort.

Asadar, data viitoare cand organizezi o intalnire cu prietenii sau vrei sa te bucuri de o masa relaxata in familie, incearca aceasta reteta simpla si plina de savoare. Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului