Feluri principale

# retete jamie oliver #jamie oliver #retete paste #retete miel #bucatari celebri #kebab miel

Gateste de Paste cu Jamie Oliver! - Kebab de miel la gratar cu salata picanta

Suntem la cateva zile distanta de Paste si te-ai apucat sa faci deja liste cu preparatele pe care ai de gand sa le gatesti pentru aceasta sarbatoare. Daca te-ai saturat de banalul stufat de miel ori de aceeasi ceafa de porc pe gratar, in timpul iesirilor la iarba verde, iti oferim, in cadrul serialului "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, o reteta atipica din carne de miel, perfecta pentru un gratar in aer liber! Jamie Oliver te invata sa dai gust oriental Pastelui din acest an, cu o reteta delicioasa de Kebab de miel!

Kebab de miel cu fistic si salata picanta

Ingrediente:

  • 500 g pulpa de miel taiata cubulete
  • 2 linguri frunze de cimbru proaspat
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura sumac
  • sare
  • piper macinat
  • 1 mana de fistic decojit
  • 1 pumn de salata verde
  • 1 buchetel mic de menta proaspata (doar frunzele)
  • 1 ceapa rosie taiata felii subtiri
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel proaspat (doar frunze)
  • ulei de masline extravirgin
  • 4 linguri de iaurt degresat
  • 4 lipii

Mod de preparare:

Pune bucatile de carne in robotul de bucatarie sau masina de tocat, adauga cimbrul, pudra de chili, chimionul, sumacul, fisticul si asezoneaza totul cu sare si piper. Mixeaza toate ingredientele pana cand carnea este tocata (nu foarte fin, tocata mai grosier).

Imparte carnea tocata in sase parti egale. Ia sase betisoare de frigarui si modeleaza gramajoarele de carne tocata in jurul fiecarui betisor. Pune-le pe gratarul incins si intoarce-le din cand in cand pe toate partile, pana devin rumene si carnea este facuta.

Intr-un bol separat, amesteca frunzele de salata si menta, iar in altul, ceapa cu sarea, piperul si putina zeama de lamaie (pentru a mai inlatura din iuteala cepei). Freaca bine ceapa cu aromele, apoi adauga frunzele de patrunjel. Asezoneaza salata si menta cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

Incalzeste lipiile putin pe gratar, apoi asaza-le unele langa altele, pe farfurii, si incepe sa le umpli mai intai cu salata, apoi cu ceapa, urmata de carnea de miel scoasa de pe frigarui. Asezoneaza totul cu putin sumac, piper, chilli, chimen, cimbru si sare. Toarna cate putin iaurt deasupra. Poti servi kebaburile rulate sau "la farfurie", dupa preferinta, alaturi de o bere rece.



Foto: beautifulkitchensblog.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare