Kebab de miel cu fistic si salata picanta
Ingrediente:
- 500 g pulpa de miel taiata cubulete
- 2 linguri frunze de cimbru proaspat
- 1 lingurita pudra de chili
- 1 lingurita chimen
- 1 lingura sumac
- sare
- piper macinat
- 1 mana de fistic decojit
- 1 pumn de salata verde
- 1 buchetel mic de menta proaspata (doar frunzele)
- 1 ceapa rosie taiata felii subtiri
- 1 lamaie
- 1 legatura de patrunjel proaspat (doar frunze)
- ulei de masline extravirgin
- 4 linguri de iaurt degresat
- 4 lipii
Mod de preparare:
Pune bucatile de carne in robotul de bucatarie sau masina de tocat, adauga cimbrul, pudra de chili, chimionul, sumacul, fisticul si asezoneaza totul cu sare si piper. Mixeaza toate ingredientele pana cand carnea este tocata (nu foarte fin, tocata mai grosier).
Imparte carnea tocata in sase parti egale. Ia sase betisoare de frigarui si modeleaza gramajoarele de carne tocata in jurul fiecarui betisor. Pune-le pe gratarul incins si intoarce-le din cand in cand pe toate partile, pana devin rumene si carnea este facuta.
Intr-un bol separat, amesteca frunzele de salata si menta, iar in altul, ceapa cu sarea, piperul si putina zeama de lamaie (pentru a mai inlatura din iuteala cepei). Freaca bine ceapa cu aromele, apoi adauga frunzele de patrunjel. Asezoneaza salata si menta cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Incalzeste lipiile putin pe gratar, apoi asaza-le unele langa altele, pe farfurii, si incepe sa le umpli mai intai cu salata, apoi cu ceapa, urmata de carnea de miel scoasa de pe frigarui. Asezoneaza totul cu putin sumac, piper, chilli, chimen, cimbru si sare. Toarna cate putin iaurt deasupra. Poti servi kebaburile rulate sau "la farfurie", dupa preferinta, alaturi de o bere rece.
Foto: beautifulkitchensblog.co.uk