Feluri principale

#briose cu zucchini #bucatari celebri #briose aperitiv #martha stewart #briose

Gateste cu Martha Stewart un mic dejun apetisant: briose cu zucchini

Pentru weekend ti-ai propus cu siguranta sa pregatesti o multime de bunatati. Intampina-ti insa familia la micul dejun cu o reteta a celebrului chef Martha Stewart: briose cu zucchini. E un aperitiv excelent, deosebit de aromat si de apetisant, care va fi savurat deopotriva de cei mari si de cei mici.

Briose cu zucchini

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • o lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2 cesti ovaz integral
  • 1 ceasca zahar brun
  • 1 ceasca stafide albe
  • 3 cesti zucchini ras
  • 2 oua
  • 150 ml lapte degresat
  • 6 lingurite ulei de masline

Mod de preparare:

Pune intr-un bol faina si adauga peste sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca, apoi adauga nucsoara proaspat rasa si doua cesti de ovaz. E momentul sa adaugi in acest amestec zaharul brun si sa omogenizezi.

Separat, intr-un castronel, bate doua oua si adauga peste ele laptele. Pune 6 lingurite de ulei de masline, cel care va face briosele foarte moi.

Da pe razatoare dovleceii. Ai nevoie de trei cesti de zucchini maruntit, asta inseamna cam doi dovlecei de marime medie. Adauga dovleceii peste amestecul de faina. Mixeaza pulpa de la doua banane bine coapte si adaug-o si pe ea. Toarna deasupra si amestecul de oua si lapte si integreaza bine tot aluatul de briose.

Pune-l in forme de briose, apoi presara deasupra ovaz si da-le la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade Celsius. Trebuie sa stea acolo cam 25 de minute.

Daca nu ai zucchini, poti folosi la fel de bine morcovi rasi pe razatoarea mare.

Cine este Martha Stewart

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).

Sursa foto: simplebites.net, flavorwire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare