Pui Tikka Masala
Sursa foto: tasteslikesomewhereelse.blogspot.com
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de arahide
- 1 ceapa
- 2 ardei chilli verzi
- 1 bucata ghimbir
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chilli rosu pudra
- 1 lingurita de turmeric macinat
- 2 lingurite garam masala
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura pasta de rosii
- 400 g rosii
- 600 g piept de pui
- 4-6 linguri iaurt gras
- coriandru proaspat
- sare de mare
Mod de preparare
Curata pieptul de pui de pielite si taie-l cuburi. Intr-o tigaie incinsa pune o lingura de ulei de arahide si prajeste bucatile de pui pana cand se rumenesc uniform. Scoate-le pe o farfurie.
Curata ceapa si taie-o julien. Apoi, adauga in tigaie inca doua linguri de ulei de arahide si caleste ceapa cateva minute, pana devine stravezie. Curata ardeii chili de samburi si toaca-i marunt, zdrobeste cateii de usturoi si adauga-i in tigaie, peste ceapa prajita. Pune si ghimbirul curatat si taiat felii si lasa totul pe foc mic timp de 3 minute, pana cand se inmoaie.
Adauga pudra de chilli, garam masala, turmenicul, zaharul brun si sare, dupa gust. Lasa tigaia in continuare pe foc cateva minute, timp in care amesteca usor. Adauga pasta de rosii, rosiile tocate si lasa sosul sa mai fiarba 4-5 minute. Continua sa amesteci usor ca sa nu se prinda.
Toarna sosul intr-un blender si mixeaza-l pana devine o pasta. Pune-l inapoi in tigaie, pune peste el bucatile de pui prajit si lasa-l sa fiarba 10 minute. Adauga iaurtul si frunzele de coriandru si mai lasa-l sa dea in clocot un minut.
Cum se serveste
Puiul Tikka Masala se serveste pe pat de orez basmati condimentat si cu paine prajita.
Cine este Gordon Ramsay
Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares". Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.
Sursa foto: giantbomb.com