Feluri principale

#clatite cu crab #retete clatite #bucatari celebri #Gordon Ramsay #feluri principale #clatite

Gateste cu Gordon Ramsay! Clatite cu crab si mascarpone, o delicatesa gata in 20 de minute

Dupa ce l-am admirat pe Gordon Ramsay invartind cu maiestrie o tigaie de clatite, am ajuns la concluzia ca weekendul acesta este musai sa dam si noi gata un platou cu astfel de delicatese. Dar, cum banalele sortimente cu ciocolata, dulceata sau pui cu ciuperci au devenit deja banale, Gordon ne propune o reteta noua, rafinata si extrem de simplu de preparat: clatite suculente cu umplutura de crab si mascarpone!

Clatite umplute cu crab si mascarpone

Reteta savuroasa si rapida de clatite a fost prezentata de Gordon intr-unul dintre show-urile care l-au facut celebru: "Ultimate Cookery Course", sezonul 1, episodul 16.

Ingrediente:

Pentru clatite:

  • 1 ceasca faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 cana lapte

Pentru umplutura:

  • 2 linguri carne de crab
  • 1 si 1/2 linguri mascarpone
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 fir de arpagic verde tocat marunt (ceapa verde)
  • 1/2 lingurita piper cayenne (rosu).

Mod de preparare:

Prepara mai intai umplutura: amesteca toate ingredientele intr-un bol, acopera-l si pune-l deoparte, pana cand termini de facut clatitele.

Intr-un bol separat, adauga faina, sarea, oul si incepe sa torni laptele treptat, pana cand ajungi cu aluatul de clatite la textura potrivita. Este posibil sa nu fie nevoie sa folosesti toata cantitatea de lapte.

Pune la incins o tigaie nonaderenta (lata) si toarna clatitele, cu ajutorul unui polonic. Intinde aluatul pe toata suprafata tigaii si asigura-te ca fiecare clatita se rumeneste si pe o parte si pe cealalta. Scoate-le pe un platou. Pune umplutura pe mijlocul unei clatite, ruleaz-o si apoi tai-o oblic de la jumatate. Procedeaza la fel cu fiecare clatita. Presara arpagic proaspat tocat pe deasupra si da iama in aceste delicatese "arogante".

Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul lui coleric si implicarea lui in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale, care au facut furori in intreaga lume: Gordon's Great Escape, The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live, Ramsay's Kitchen Nightmares. Detine restaurante in 7 tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.

Sursa foto: rayzansamaneh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului