Ingrediente pentru hamburgerul de curcan
- 300 g carne de curcan tocata
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 lingurita de pesmet
- o lingura de mustar clasic
- 1 catel mic de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- 2 chifle
- ketchup
- 4 frunze de salata verde
- 4 rondele de ceapa rosie
- 4 felii de rosie
Cum se prepara hamburgerul de curcan
Pune carnea tocata intr-un vas, adauga ceapa, usturoiul zdrobit, pesmetul, mustarul, sare si piper dupa gust.
Framanta carnea cateva minute, pana cand se leaga foarte bine. Formeaza hamburgeri potrivit de mari si preseaza-i cu degetelele in centru. In acest fel, nu se vor umfla in timpul frigerii.
Unge gratarul cu ulei si pune-l la incalzit la foc mare. Cand este foarte fierbinte, pune cei doi hamburgeri si frige-i cate 6-7 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Scoate-i pe o farfurie si lasa-i putin sa se raceasca.
Taie chiflele pe orizontala, in doua bucati egale. Unge cu ketchup una dintre jumatati, adauga cate 2 frunze de salata pe fiecare, hamburgerul, 2 rondele de ceapa si 2 felii de rosie. Asaza cealalta jumatate de chifla peste rosii.
Sfat: Poti inlocui carnea de curcan cu cea de pui. Savureaza hamburgerul cald. O sa-ti placa sigur, e super bun!
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: pixabay.com