Feluri principale

#merluciu #file de peste #crochete # retete peste #pastrav #crochete peste #gateste cu cel mic

Gateste cu cel mic: Crochete de peste la cuptor

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de crochete de peste la cuptor.

Ingrediente pentru crochetele de peste la cuptor

  • 500 g file de merluciu fiert/pastrav fiert
  • 150-200 g cartofi fierti
  • 1 ou
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 25 g pesmet
  • 20 g parmezan ras
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura de ulei de masline

Cum se prepara crochetele de peste la cuptor

Pune pestele intr-un vas incapator, adauga cartoful zdrobit sau dat prin razatoarea cu gauri medii, patrunjelul, oul, parmezanul, pesmetul, putina sare si piper. Framanata compozitia pana cand este perfect omogena si densa.

Cu mainile usor unse cu ulei, formeaza mici crochete si pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Stropeste crochetele cu putin ulei de masline si coace-le in cuptorul preincalzit la 180oC, cate 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumenesc frumos si uniform. Lasa-le cateva minute sa se raceasca, apoi serveste-le cu o salata de sezon.

Sfat: Ar fi bine sa verifici cu un adult fileurile de peste. In mod normal nu ar trebui sa aiba oase, dar... e mai bine sa fiti sigure ca nu scapa nici cel mai mic oscior!

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: garfish.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului