Feluri principale

#retete frittata #frittata #frittata cu ciuperci #frittata cu orez #retete orez salbatic #retete ciuperci #orez salbatic

Frittata cu ciuperci si orez salbatic, reteta perfecta pentru o cina savuroasa

Frittata cu ciuperci si orez salbatic este o reteta delicioasa ce se prepara, usor fiind ideala pentru cina. De asemenea, poti prepara aceasta reteta si pentru un mic dejun sau pentru pachetul de serviciu, deoarece poate fi servita atat rece cat si calda.

Ingrediente pentru frittata cu ciuperci si orez salbatic

  • 5 oua mari
  • 2 albusuri de ou
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingura rozmarin proapat, tocat marunt (sau 1 lingurita rozmarin uscat)
  • 500 gr ciuperci proaspete (de preferat de mai multe feluri)
  • 1/2 cana parmezan ras
  • 4 fasii de prosciutto, tocate marunt
  • sare
  • piper

Pentru orez:

  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana orez salbatic
  • un praf de sare

Cum se prepara frittata cu ciuperci si orez salbatic

Prepara mai intai orezul. Intr-o cratita incapatoare adauga apa, orezul si un praf de sare. Adu totul la punctul de fierbere, apoi acorpera cu un capac cratita si fierbe orezul al foc mic timp de 40-50 minute. Cand este gata, scurge surplusul de apa. Lasa-l sa se raceasca paja ajunge la temperatura camerei.

Intr-o tigaie adauga uleiul si lasa-l sa se inciga. Adauga ceapa, impreuna cu un praf de sare si piper si caleste totul timp de aproximativ 3 minute, sau pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi rozmarinul, si ciupercile si gateste totul pana cand se evapora toata apa pe care si-o lasa legumele (aproximativ 8 minute). Redu focul la minim si adauga orezul. Amesteca bine comozitia pentru a se combina toate gusturile.

Intr-un bol incapator, pentru mixer, adauga ouale si albusurile si mixeaza compoitia pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga patrunjelul si nucsoara si potriveste totul dupa gust cu sare si piper.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Amesteca compozitia de orez si ciuperci cu ouale si adauga totul in tava. Presara deasupra prosciutto apoi parmezanul si baga tava in cuptorul incins in prealabil. Coace la foc mediu pana cand oul este facut iar crusta este usor aurie.

Cum se serveste frittata cu ciuperci si orez salbatic

Serveste frittata de orez salbatic si ciuperci alaturi de o salata proaspata si un pahar de vin alb demisec. Acest preparat poate fi servit si rece, la micul dejun.

Sursa foto: lifewiththelushers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare