Feluri principale

#frittata cu ciuperci #retete frittata #frittata cu branza #frittata

Frittata cu ciuperci si branza de capra, perfecta pentru diminetile tarzii

Diminetile sunt mai placute cand servesti la micul dejun o reteta delicioasa. Incearca aceasta reteta de frittata cu ciuperci si branza de capra, ce se prepara in doar cateva minute si va fi adorata de intreaga familie.

Ingrediente pentru frittata cu ciuperci si branza de capra

  • 8 oua
  • 1 lingura smantana
  • 1/2 punga mix de ciuperci congelate
  • 1 fir cimbru
  • 1 manunchi chives
  • 100g branza de capra
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia

Cum se prepara frittata cu ciuperci si branza de capra

Lasa ciupercile intr-un castron sa se dezghete. Stoarce-le apoi foarte bine cu ajutorul mainii pentru a indeparta surplusul de apa.

Preincalzeste cuptorul la 190oC.

Ai nevoie de o tigaie de 22-25 de cm in diametru, care sa poata fi introdusa si in cuptor. Pune uleiul la incins si adauga ciupercile. Caleste-le putin in ulei.

Intr-un vas separat, bate ouale foarte bine, alaturi de o lingura de smantana. Adauga apoi verdeturile tocate foarte marunt si asezoneaza cu sare, piper si boia dupa gust.

Toarna amestecul in tigaie, peste ciuperci, fara sa amesteci sau sa scuturi tigaia. Desupra presara branza taiata cubulete.

Adauga tigaia la cuptor si lasa frittata sa se coaca timp de 10 minute.

Cum se serveste frittata cu ciuperci si branza de capra

Frittata cu ciuperci si branza de capra poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde. Merge de minune atat calda cat si rece.

Sursa foto: cookingandbeer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului