Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu o ceva inedit si sofisticat, poti face o friptura turnulet, cu muschi de porc si piept de curcan. Se prepara usor si rapid si cu siguranta ii va incanta pe musafirii tai.
Ingredientele pentru friptura turnulet:
- 1 bucata muschi porc file
- 1 bucata piept de curcan
- 2 felii de vinete
- 2 felii de dovlecei
- 1 felie de rosie
- 1 ciuperca
- 1 rosie cherry
- 2 bucati cascaval
- ulei de masline si condimente pentru gratar
- sare, piper
- 1 tepusa de frigarui
Cum se prepara friptura turnulet:
Unge cu ulei de masline si condimenteaza muschiuletul de porc si pieptul de curcan si lasa-le la frigider 2 ore. Sareaza vinetele, dovlecelul si ciupercile dupa gust si unge-le cu ulei de masline. Prajeste carnea si legumele pe gratar, iar cand sunt facute monteaza-le in forma unui turnulet: muschi de porc, o felie de vanata, una de dovlecel, piept de curcan, inca o felie de vanata si rosia cherry. In toate acestea infige o tepusa de frigarui pentru a nu se strica turnuletul.
Aranjeaza-le intr-o tava cu hartie de copt si pune-le la cuptor 20-30 minute la 180 grade.
Carnea si legumele fiind facute deja, nu trebuie decat sa se topeasca cascavalul si sa se amestece aromele.
Cum se serveste friptura turnulet:
Friptura turnulet se serveste calda, alaturi de cartofi natur.
Sursa foto: dana2dor.blogspot.com