Friptura de pui cu vin este un fel de mancare foarte gustos, pe care il poti face cu un sos de rosii pentru pranz sau cina.
Ingrediente pentru friptura de pui cu vin si ciuperci
- 6 linguri faina
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 4 bucati piep de pui cu os (jumatati)
- 1/4 cana ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 1/2 cana rosii decojite, taiate
- 1 cana vin alb
-
110 gr ciuperci feliate.
Cum se prepara puiul cu vin si ciuperci
Pune intr-un castron 4 linguri faina, sare si piper. Apoi da puiul prin acest amestec si prajeste-l in ulei incins. Da focul mai mic , pune capacul si lasa puiul sa se faca bine. Apoi scurge excesul de ulei din tigaie.
Pune intr-un castron rosiile, 2 linguri de faina si zaharul. Amesteca bine si apoi pune in tigaie, peste pui. Adauga vinul si ciupercile si amesteca din nou.
Acopera mancarea cu un capac si lasa sa se faca inca 20 de minute.
Cum se serveste puiul cu vin si ciuperci
Puiul cu vin si ciuperci se serveste cald.