Feluri principale

#porc #friptura de porc # retete porc #sos de visine

Friptura de porc cu sos de visine

Vrei sa iti pregatesti pentru cina o reteta deosebita, insa nu mai ai inspiratie? Iti propunem sa incerci o reteta ardeleneasca savuroasa: friptura de porc cu sos de visine, care are un gust incantator.


Ingrediente pentru friptura de porc cu sos de visine:

  • 400 g pulpa de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu
  • 2 rosii potrivire
  • 1 legatura de patrunjel
  • 30 ml ulei
  • sare

Pentru sos:

  • 1 compot de visine
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper


Cum se prepara friptura de porc cu sos de visine:

Curata carnea de porc de pielita, apoi tai-o felii mai grosute si asaz-o intr-o tava mai mare, unsa cu ulei. Amesteca rosiile taiate cubulete micute cu usturoiul, patrunjelul taiat marunt, sare si piper si adauga acest sos peste carne.

Pune tava la cuptor si las-o aproximativ 45 de minute si din cand in cand mai stropeste-o cu putin sos.

Intre timp, pregateste sosul de visine. Caleste faina in putin ulei si adauga peste ea visinele fara samburi si zeama de la compot, apoi amesteca-le aproximativ 15 minute la foc mic. Adauga apoi zaharul, sare si piper dupa gust.


Cum se serveste friptura de porc cu sos de visine:

Friptura de porc cu sos de visine se serveste calda, cu piure sau cartofi natur.

Sursa foto: wizardrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete