Feluri principale

#retete de paste #friptua de paste #cotlete miel #friptura miel #crusta verde

Friptura de Paste: cotlete de miel in crusta verde

Daca vrei sa pregatesti pentru masa de Paste o friptura delicioasa, cu un aspect inedit, poti opta pentru cotletele de miel in crusta verde. Ingredientele pe care trebuie sa le folosesti sunt accesibile ca pret, iar rezultatul final va fi savuros si apreciat de intreaga familie.


Ingrediente pentru cotletele de miel in crusta verde:

  • 8 cotlete de miel
  • 300 g spanac
  • 1 jumatate de fir de praz
  • 50 g bacon
  • 2 oua
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml ulei masline
  • 6 linguri de pesmet
  • 2 linguri de parmezan
  • sare
  • piper


Cum se prepara cotletele de miel in crusta verde:

Taie prazul rondele si caleste cu jumatate din cantitatea de ulei de masline. Opareste spanacul 3-4 minute cu un praf de sare. Taie si baconul cubulete si adauga-l peste praz la calit.

Separat, intr-o alta tigaie, pune cateii de usturoi intregi si prajeste cotletele de miel 3 minute pe ambele parti, apoi pune peste ele sare si piper, dupa gust.

Pune in blender spanacul fiert, ouale, parmezanul si pesmetul si unge cotletele cu sosul obtinut. Apoi, pune cotletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la cuptor 5 minute la 200 de grade.


Cum se servesc cotletele de miel in crusta verde:

Cotletele de miel in crusta verde se servesc calde cu un sos facut din lapte fiert in care topesti putina branza cu mucegai sau cu sparanghel.

Sursa foto: m.inmagine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului