Friptura de iepure este o mancare potrivita pentru un pranz copios. Preparatul este satios si se face pe baza de legume si condimente.
Ingrediente pentru friptura de iepure cu legume si plante aromatice
- 3 iepuri, taiati in bucati
- 1 cana faina
- 1/4 cana ulei de masline
- 1.2 cana ceapa, taiata
- 2 catei usturoi, tocati
- 1/4 cana vin sec sau sherry
- 1 cana supa de pui
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita salvie
- 1 lingurita piper cayenne
- 1/4 cana patrunjel tocat
-
sare si piper.
Cum se prepara friptura de iepure cu legume si plante aromatice
Da carnea prin faina. Prajeste-o apoi intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Scoate-o din tigaie si pune-o intr-un recipient acoperit, la cald. Adauga ceapa si usturoiul in tigaie. Soteaza pana cand devin translucide, fara sa se faca maronii.
Scurge grasimea si pune inapoi carnea. Adauga vinul si supa de pui. Lasa la fiert pana da in clocot, apoi da focul mai mic. Fierbe acoperit pentru o ora.
Cum se serveste friptura de iepure cu legume si plante aromatice
Friptura de iepure se serveste cu o garnitura de legume.
Sursa foto: kitchenstories.eu