Feluri principale

#vinete #legume #vin #ceapa #patrunjel #plante aromatice #usturoi #iepure #salvie # carne de iepure # sherry

Friptura de iepure cu legume si plante aromatice

Friptura de iepure este o mancare potrivita pentru un pranz copios. Preparatul este satios si se face pe baza de legume si condimente.
 

Ingrediente pentru friptura de iepure cu legume si plante aromatice
 

  • 3 iepuri, taiati in bucati
  • 1 cana faina
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1.2 cana ceapa, taiata
  • 2 catei usturoi, tocati
  • 1/4 cana vin sec sau sherry
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita salvie
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • sare si piper.
     

Cum se prepara friptura de iepure cu legume si plante aromatice
 

Da carnea prin faina. Prajeste-o apoi intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Scoate-o din tigaie si pune-o intr-un recipient acoperit, la cald. Adauga ceapa si usturoiul in tigaie. Soteaza pana cand devin translucide, fara sa se faca maronii.

Scurge grasimea si pune inapoi carnea. Adauga vinul si supa de pui. Lasa la fiert pana da in clocot, apoi da focul mai mic. Fierbe acoperit pentru o ora.
 

Cum se serveste friptura de iepure cu legume si plante aromatice
 

Friptura de iepure se serveste cu o garnitura de legume.


Sursa foto: kitchenstories.eu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare