Feluri principale

#curcan #menta #retete curcan #friptura de curcan #curcan cu menta

Friptura de curcan cu menta si portocala

Daca vrei sa-ti surprinzi invitatii cu o friptura inedita si savuroasa, poti opta pentru o carne usoara de curcan marinat in menta si portocala. Se prepara usor, iar musafirii tai vor fi extrem de incantati.


Ingrediente pentru friptura de curcan cu menta si portocala:

  • un piept de curcan
  • o lingura de coaja de portocala rasa
  • 1/4 cana de suc de portocale
  • 1/4 cana de frunze proaspete de menta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • ulei de masline sau ulei vegetal
  • usturoi proaspat
  • sare
  • piper negru macinat


Cum se prepara friptura de curcan cu menta si portocala:

Amesteca intr-un bol toate ingredientele, fara carnea de curcan, si amesteca-le bine.

Pune pieptul de curcan intr-o punga care se inchide etans, adauga amestecul si las-o la rece 2 ore, intorcand carnea din cand in cand.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si adauga carnea de curcan intr-o tava de copt. Toarna peste ea marinata si las-o sa se coaca 30-45 de minute, iar la final indeparteaza capacul de la tava pentru a capata o culoare maronie.


Cum se serveste friptura de curcan cu menta si portocala:

Friptura de curcan cu menta si portocala se serveste calda, decorata cu felii subtiri de portocala si verdeata.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului