Ingrediente pentru filet mignon
- 120 g muschi de vita
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- sare
- 60 ml otet balsamic
- 60 ml vin rosu, sec
Cum se prepara filet mignon
Taie muschiul de vita in medalioane de 4-5 cm grosime. Asezoneaza-le cu sare si cu piperul proaspat macinat.
Pune la incins o tigaie nonaderenta. Dupa ce s-a incins da focul la mediu si adauga carnea in tigaie. Las-o sa se friga timp de un minut (sau pana cand se rumeneste) pe ambele parti. Redu focul la minim si adauga otetul balsamic si vinul rosu. Acopera tigaia si lasa carnea sa fiarba timp de 8 minute. La jumatatea timpului de preparare, intoarce carnea.
Scoate carnea pe farfurie si adauga o lingura de sos.
Cum se serveste filet mignon
Filet mignon se poate servi pe pat de piure de cartof dulce sau alaturi de o garnitura de legume gatite la abur. Orneaza farfuria dupa preferinte.
Alaturi de filet mignon se recomanda servirea unui pahar de vin rosu, sec, la temperatura camerei.
Sursa foto: wolfgangpuck.com