Feluri principale

#ceapa #ficat #retete #ficat cu ceapa #ficatei

Ficat cu ceapa alla veneziana

O maniera sofisticata , dar totodata simpla de a servi ficatul de vitel .

Ingrediente pentru ficat cu ceapa alla veneziana

600 gr. ficat de vitel

500 gr. ceapa

40 gr. unt

3 linguri de ulei extravirgin de masline

1 lingura patrunjel tocat

sare

piper

Cum se prepara ficat cu ceapa alla veneziana

Curata ficatul, apoi taie-l felii foarte subtiri.

Toaca fin ceapa si caleste-o intr-o tigaie cu ulei si unt, la foc mic, cam o ora, amestecand din cand in cand. Dupa aceea aseaza peste ceapa, potriveste de sare si piper si da focul mare inca 10 minute.

cand e gata, presara ficatul cu patrunjel proaspat si aseaza-l pe un platou.

Cum se serveste ficat cu ceapa alla veneziana

Serveste ficatul cu ceapa alla veneziana cald, cu o garnitura la alegere, preferabil un piure cu parmezan deasupra si decor de salata verde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului