Feniculul gratinat este un preparat cremos, aromat si delicios, ideal pentru serile racoroase. Se serveste cu smantana, branza de capra si patrunjel tocat pe deasupra.
Ingrediente pentru feniculul gratinat
- 4 bulbi de fenicul
- 50 ml ulei de masline
- 100 grame parmezan ras
- 100 grame pesmet
- cimbru proaspat
- 100 grame mozzarella
- sare
- piper
Cum se prepara feniculul gratinat
Incinge cuptorul la 200 de grade si unge cu ulei o tava. Feliaza bulbii de fenicul si fierbe-i intr-o cratita cu apa fierbinte si sare. Lasa feniculul pe foc timp de 5 minute, dupa care scurge-l bine de tot lichidul.
Combina parmezanul, cimbrul si pesmentul, toarna jumatate din compozitie peste fenicul si amesteca bine. Toarna feniculul in tava, presara deasupra mozzarella, apoi restul de parmezan si pesmet. Stropeste cu putin ulei de masline si da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Inainte de a servi, lasa feniculul sa se raceasca.
Cum se serveste feniculul gratinat
Feniculul gratinat se serveste cu smananta si branza de capra pe deasupra.
Sursa foto: eatpress.com