Feluri principale

#fenicul #retete fenicul #fenicul gratinat

Fenicul gratinat

Feniculul gratinat este un preparat cremos, aromat si delicios, ideal pentru serile racoroase. Se serveste cu smantana, branza de capra si patrunjel tocat pe deasupra.


Ingrediente pentru feniculul gratinat

  • 4 bulbi de fenicul
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 grame parmezan ras
  • 100 grame pesmet
  • cimbru proaspat
  • 100 grame mozzarella
  • sare
  • piper


Cum se prepara feniculul gratinat

Incinge cuptorul la 200 de grade si unge cu ulei o tava. Feliaza bulbii de fenicul si fierbe-i intr-o cratita cu apa fierbinte si sare. Lasa feniculul pe foc timp de 5 minute, dupa care scurge-l bine de tot lichidul.

Combina parmezanul, cimbrul si pesmentul, toarna jumatate din compozitie peste fenicul si amesteca bine. Toarna feniculul in tava, presara deasupra mozzarella, apoi restul de parmezan si pesmet. Stropeste cu putin ulei de masline si da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Inainte de a servi, lasa feniculul sa se raceasca.


Cum se serveste feniculul gratinat

Feniculul gratinat se serveste cu smananta si branza de capra pe deasupra.

Sursa foto: eatpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului