Feluri principale

#fasole alba #retete #fenicul # fenicul copt

Fenicul copt cu sos de fasole alba

Feniculul este un ingredient prea putin folosit in bucataria romaneasca, dar daca ai reteta potrivita, vei descoperi cat de delicios este.

Ingrediente pentru fenicul copt cu sos de fasole alba

Fenicul copt

2 bulbi fenicul

2 linguri ulei de masline

2 catei usturoi

sare, piper

Sos de fasole alba

100 ml ulei de masline

2 catei usturoi

1 lingura rozmarin tocat

100 g parmezan ras

1 lingura zeama de lamaie

300 g fasole alba fiarta

sare, piper

Cum se prepara fenicul copt cu sos de fasole alba

Taie bulbii de fenicul in felii simetrice si pune-i intr-o tava incapatoare. Stropeste-i cu ulei de masline, apoi presara deasupra sare, piper si usturoi tocat. Da totul la copt, la foc mediu ( 175 grade), circa 20 de minute.

Intre timp, pregateste un piure din fasole fiarta. Mixeaza toate ingredientele pentru sos, cu ajutorul unui blender, apoi potriveste de gust cu sare si piper.

Toarna sosul de fasole peste feniculul copt si mai da tava la cuptor, inca 15 minute, pana ce preparatul capata o crusta aurie.

Cum se serveste fenicul copt cu sos de fasole alba

Serveste preparatul caldut, nu fierbinte.

Foto: iheartfood.me

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare