Feniculul este un ingredient prea putin folosit in bucataria romaneasca, dar daca ai reteta potrivita, vei descoperi cat de delicios este.
Ingrediente pentru fenicul copt cu sos de fasole alba
Fenicul copt
2 bulbi fenicul
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
sare, piper
Sos de fasole alba
100 ml ulei de masline
2 catei usturoi
1 lingura rozmarin tocat
100 g parmezan ras
1 lingura zeama de lamaie
300 g fasole alba fiarta
sare, piper
Cum se prepara fenicul copt cu sos de fasole alba
Taie bulbii de fenicul in felii simetrice si pune-i intr-o tava incapatoare. Stropeste-i cu ulei de masline, apoi presara deasupra sare, piper si usturoi tocat. Da totul la copt, la foc mediu ( 175 grade), circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste un piure din fasole fiarta. Mixeaza toate ingredientele pentru sos, cu ajutorul unui blender, apoi potriveste de gust cu sare si piper.
Toarna sosul de fasole peste feniculul copt si mai da tava la cuptor, inca 15 minute, pana ce preparatul capata o crusta aurie.
Cum se serveste fenicul copt cu sos de fasole alba
Serveste preparatul caldut, nu fierbinte.
Foto: iheartfood.me
#fasole alba #retete #fenicul # fenicul copt
Fenicul copt cu sos de fasole alba
Fenicul copt cu sos de fasole alba Feniculul este un ingredient prea putin folosit in bucataria romaneasca, dar daca ai reteta potrivita, vei descoperi cat de delicios este.- 2012-08-06 2012-08-06
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului