Feluri principale

# fasole verde scazuta #retete fasole verde #fasole verde

Fasole verde scazuta – reteta simpla si sanatoasa, perfecta pentru orice zi

Fasolea verde este un ingredient versatil, satios si foarte sanatos. Bogata in fibre, vitamine (A, C, K) si minerale esentiale, aceasta este perfecta pentru cine usoare sau pranzuri rapide. In plus, este o optiune excelenta in perioadele de post sau pentru cei care prefera mesele vegetariene. Astazi iti propunem o reteta de fasole verde scazuta cu usturoi si rosii, ideala pentru intreaga familie!

Ingrediente (pentru 3-4 portii):

  • 500 g fasole verde (proaspata sau congelata)
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 rosii coapte sau 200 ml rosii pasate
  • 3 linguri ulei
  • Sare si piper, dupa gust
  • Marar sau patrunjel proaspat (optional)
  • 1 cana apa sau supa de legume

Mod de preparare:

1. Pregateste legumele:

Curata fasolea verde (daca este proaspata) si rupe-o in bucati de 3-4 cm. Toci ceapa marunt si zdrobesti usturoiul.

2. Caleste ceapa:

Intr-o cratita, incinge uleiul si caleste ceapa pana devine aurie. Adauga usturoiul si amesteca pentru 30 de secunde, cat sa-si lase aroma.

3. Adauga rosiile:

Pune rosiile tocate marunt (sau rosiile pasate) peste ceapa si lasa-le sa fiarba 5 minute, pana se formeaza un sos usor.

4. Gateste fasolea:

Adauga fasolea verde, toarna o cana de apa (sau supa de legume) si acopera vasul cu un capac. Fierbe la foc mic 20-25 de minute, pana cand fasolea devine frageda. Amesteca din cand in cand.

5. Condimenteaza:

Potriveste de sare si piper, iar la final presara verdeata tocata (marar sau patrunjel), pentru un plus de prospetime.

Se serveste:

Ca fel principal in zilele de post sau ca garnitura langa carne la gratar sau oua ochiuri.

Fierbinte sau usor calduta, cu o felie de paine de casa.

Fasolea verde scazuta este o reteta simpla, economica si plina de gust. Se prepara rapid si aduce un aport generos de nutrienti intr-un mod delicios. Ideala pentru orice sezon!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului