Ingrediente pentru fasolea cu ciolan afumat
- 400g fasole alba
- 1 kg de ciolan afumat
- 2 lingurite boia afumata
- 1 ceapa alba, tocata
- 1 ardei iute, tocat
- 1 morcov
- 1/4 telina
- 1 radacina pastarnac
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 catei de usturoi, pisati
- 800g rosii in conserva, cubulete
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepara fasolea cu ciolan afumat
Fierbe fasolea in apa cu sare pana cand este pe jumatate facuta. Schimba-i apa si pune-o din nou la fiert impreuna cu foile de dafin, cimbrul si o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot adauga morcovul, telina si pastarnacul.
Dupa 10 minute de fiert adauga ciolanul afumat, taiat bucatele si lasa-l sa fiarba pana este bine patruns.
Separat, intr-o tigaie cu putin ulei adauga ceapa tocata marunt si ardeiul iute si caleste-le bine pana cand se inmoaie. Adauga-le apoi in fasole si toarna rosiile peste. Amesteca bine si lasa sa fiarba totul pana cand legumele si carnea sunt bine fierte. Daca este necesar se poate completa cu apa.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Stinge focul si adauga patrunjelul tocat.
Cum se serveste fasolea cu ciolan afumat
Serveste fasolea cu ciolan afumat, fierbinte, alaturi de un pahar de vin si o salata de muraturi.
Sursa foto: novaexpress.ro