Feluri principale

#paste #retete paste #retete fructe de mare #paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Iti place sa te rasfeti la sfarsit de saptamana cu cele mai bune retete? Pentru acest sfarsit de saptamana iti recomandam o reteta speciala de paste cu fructe de mare. Desi suna complicat, se prepara foarte usor si cu siguranta va fi apreciata de intreaga familie.

Ingrediente

  • 250 g paste;
  • 500 g coktail fructe de mare;
  • unt;
  • usturoi;
  • doua pahare cu vin alb;
  • apa;
  • sare;
  • 2 foi de dafin,
  • enibahar,
  • piper boabe,
  • cimbru,
  • oregano,
  • busuioc,
  • optional ardei iute.

Cum se prepara

Doua oale incapatoare se umplu pe jumatate cu apa si se pun la fiert. Se adauga in fiecare cate o lingurita de sare. Cand apa da in clocot se adauga pastele intr-o oala si in cealalta fructele de mare congelate.

Pentru aceasta reteta se recomanda ca pastele sa se fiarba al dente.

Cand fructele de mare sunt fierte se iau de pe foc si se strecoara. Se pastreaza un pahar din apa in care au fiert acestea.

Intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se pune apoi usturoiul, impreuna cu condimentele si se calesc amestecand cntinuu. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga fructele de mare scurse de apa. Se calesc impreuna timp de un minut si apoi se stinge cu vin. Lasa totul sa dea in clocot timp de doua minute apoi adauga apa si pastele fierte, scurse de apa, si lasa compozitia sa mai fiarba doua minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se servesc

Se servesc calde, alaturi de un pahar de vin alb demisec sau sec

Sursa foto: bigdaddysseafoodmarket.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare