Feluri principale

#dovlecei umpluti #pui #mozzarella #dovlecei

Dovlecei cu pui si mozzarella, ideali pentru cina

Dovleceii umpluti cu pui mozzarella sunt usor de preparat, fiind ideali pentru o cina pe fuga. Nu trebuie sa petreci mult timp in bucatarie si te poti bucura de o masa gustoasa si hranitoare.

Ingrediente pentru dovleceii umpluti cu pui mozzarella

  • 3-4 dovlecei
  • 300 g piept de pui tocat
  • 1 ou
  • 2 catei usturoi
  • o ceapa mica
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 g rosii cherry/1/2 conserva rosii cuburi
  • 1 lingurita condimente italiene
  • 70 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel

Cum se prepara dovleceii umpluti cu pui mozzarella

Curata dovleceii de coaja, si taie-i pe jumatate, pe lungime. Scobeste-le interiorul cu o lingurita pana obtii o barcuta. Asigura-te ca elimini toate semintele.

Intr-o tigaie incapatoare caleste ceapa tocata marunt cu putin ulei de masline, apoi adauga usturoiul. Dupa un minut adauga rosiile taiate marunt si carnea tocata de pui si lasa totul sa dea in clocot timp de 2-3 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si lasa totul sa se raceasca. La final adauga oul batut, mozzarellasi condimentele italiene.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt aseaza barcutele de dovlecei si umple-le cu compozitia obtinuta. Deasupra presara parmezanul si pesmetul.

Coace dovleceii timp de 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180oC. Cand sunt gata presara deasupra patrunjelul tocat marunt.

Cum se servesc dovleceii umpluti cu pui mozzarella

Serveste dovleceii umpluti cu pui mozzarella ca atare. Merg de minune atat calzi cat si reci.

Sursa foto: Skinnytaste.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete