O garnitura de toamna poate avea la baza dovleacul. Foloseste bacon si rozmarin si serveste acest preparat simplu sau alaturi de un alt preparat.
Ingrediente pentru dovleac cu rozmarin si ciabatta
- 650 gr dovleac
- ulei de masline
- 2 crengute rozmarin
- 6 bucati bacon
- 3 catei usturoi
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute uscat
-
1 paine ciabatta.
Cum se prepara dovleacul cu rozmarin si ciabatta
Curata dovleacul si apoi taie-l in cubulete de 2 cm. Pune dovleacul intr-un bain marie pana cand se inmoaie suficient incat sa poata fi pasat cu o furculita. Scurge-l si pune-l deoparte.
Pune putin ulei intr-o tigaie, taie baconul in bucatele si prajeste-l pana devine auriu. Adauga crengutele de rozmarin. Apasa putin cu latul unui cutit pe usturoi, apoi adauga-l in tigaie. Taie painea si pune-o in tava, adaugand mai mult ulei de masline daca este nevoie. Cand painea a devenit aurie, adauga patrunjel tocat si ardeiul.
Cum se serveste dovleacul cu rozmarin si ciabatta
Se serveste cu compozitia din tigaie turnata peste el.
Sursa foto: hazelnet.org