Feluri principale

#pulpa de curcan la cuptor cu mere si scortisoara # retete revelion

Doua retete sanatoase de Revelion, care se pot pregati intr-o ora

Daca esti ini intarziere cu preparatele pentru masa festiva, iti propunem doua retete sanatoase, care sunt gata in maximum o ora: pulpa de curcan la cuptor cu mere si scortisoara si pastrav la cuptor.

Pulpa de curcan la cuptor cu mere si scortisoara

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de curcan dezosata
  • 100 g unt
  • 200 g mere
  • 2 batoane de scortisoara
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Pulpa de curcan se desface pe o folie de plastic si se cresteaza cu cutitul incercand sa intinzi carnea cat poti de mult. Presara sare si piper, putin ulei de masline si adauga cuburi mici de mere decojite. Peste mere rade batonul de scortisoara si adauga busuiocul intreg. Ruleaza pulpa si da folia de plastic deoparte. Pulpa se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor, incins in prelabil, la 180 C, timp de 45 de minute. O poti servi cu legume natur, orez fiert sau piureuri de legume.


Pastrav aromat la cuptor

Ingrediente:

  • un pastrav
  • doua linguri cu varf de unt
  • 3-4 rosii
  • 3 ardei grasi
  • o lamaie
  • 6-7 linguri de ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • doua cepe
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 pahar mic cu vin

Mod de preparare:

Curata si se spala pestele, taie-l in bucati potrivite, pune-l intr-o tava emailata, peste care presara sare, cimbru, piper, apoi asterne ceapa taiata felii subtiri, combinata cu felii de rosii si de ardei. Adauga usturoiul (mujdei), patrunjelul tocat si felii de lamaie fara coaja. Deasupra, toarna uleiul si vinul. Tine-l la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-50 de minute.

Daca pui pestele intreg, in interior presara piper, cimbru si mujdei de usturoi si umple-l cu ierburi aromate.

Sursa foto: noblepig.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului