Cum sa faci drob de pui aromat
Ai nevoie de: un kg de pipote si inimi de pui, patru cepe mari tocate, doua legaturi de ceapa verde tocata, doua legaturi de patrunjel, doua legaturi de marar, oua fierte, oua crude, sase linguri de ulei, sare si piper.
Se pun la fiert pipotele si inimile alaturi de putin sare. Se lasa sa fiarba timp de 30 de minute, periodic se indeparteaza spuma. Se lasa la racit dupa fierbere. Se incinge uleiul si se adauga ficatul si se lasa la calit. Dupa ce e gata ficatul, se scot bucatile si se adauga ceapa (nu cea verde). Dupa ce s-a calit se pune si ceapa verde. Se scoate totul si se lasa la racit.
Organele se toaca marunt si se pun intr-un bol. Se amesteca si ouale. Peste organe se adauga mararul si patrunjelul, ouale batute, ceapa calita, piperul si sarea, apoi se amesteca bine. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ouale fierte se asaza pe lungimea tavii, in mijlocul drobului. Se lasa la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
FOTO: bucataras.ro