Feluri principale

# reteta drob de miel #drob de miel #miel

Dorb de pui aromat, perfect pentru cei care nu consuma miel

Drobul este unul dintre felurile de mancare preferat de foarte multi oameni in ziua de Paste. Retetele difera de la o zona la alta a tarii, dar si de la o gospodina la alta. O sa iti spunem mai jos o reteta speciala, de drob de pui aromat, fiind perfect pentru cei care nu consuma carne de miel.

 

Cum sa faci drob de pui aromat

Ai nevoie de: un kg de pipote si inimi de pui, patru cepe mari tocate, doua legaturi de ceapa verde tocata, doua legaturi de patrunjel, doua legaturi de marar, oua fierte, oua crude, sase linguri de ulei, sare si piper.

Se pun la fiert pipotele si inimile alaturi de putin sare. Se lasa sa fiarba timp de 30 de minute, periodic se indeparteaza spuma. Se lasa la racit dupa fierbere. Se incinge uleiul si se adauga ficatul si se lasa la calit. Dupa ce e gata ficatul, se scot bucatile si se adauga ceapa (nu cea verde). Dupa ce s-a calit se pune si ceapa verde. Se scoate totul si se lasa la racit.

Organele se toaca marunt si se pun intr-un bol. Se amesteca si ouale.  Peste organe se adauga mararul si patrunjelul, ouale batute, ceapa calita, piperul si sarea, apoi se amesteca bine. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ouale fierte se asaza pe lungimea tavii, in mijlocul drobului. Se lasa la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

FOTO: bucataras.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului