Feluri principale

#sare #preparat #dorada # crusta de sare

Dorada in crusta de sare

Dorada in crusta de sare este un preparat savuros, potrivit pentru mesele cu invitati. Se serveste cu cartofi natur sau copti cu diverse sosuri pe baza de ulei de masline, ierburi aromatice , smantana sau usturoi. Serveste pestele alaturi de un pahar de vin alb.
 

Ingrediente pentru dorada in crusta de sare

  • 2 dorade
  • 2 kg sare grunjoasa
  • 1 lamaie.
     

Cum se prepara dorada in crusta de sare
 

Incinge bine cuptorul. Spala bine pestele si curata-l de intestine. Umple apoi pestele cu felii de lamai.

Tapeteaza o tava de cuptor cu folie de aluminiu. Peste folie aseaza jumatate din cantitatea de sare. Peste sare aseaza pestele.

Acopera apoi pestele cu restul de sare. Lasa insa capetele si cozile neacoperite.

Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Cand sunt gata, lasa peste sa se raceasca apoi zdrobeste crusta de sare si scoate usor carnea de peste.


Cum se serveste dorada in crusta de sare

 

Dorada in crusta de sare se serveste cu cartofi natur sau copti, cu sos de smantana si usturoi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului